Det kan bli dyrt å bruke kredittkort på Posten

Alle varekjøp blir regnet som «kontantuttak» - og det kan bli dyrt!

VAREKJØP GEBYRLEGGES SOM KONTANTUTTAK HOS POSTEN: Med gebyr på opptil 75 kroner, samt renter av beløpet, kan det bli dyrt å betale med kredittkort på Posten. I stedet for 11 kroner, kan dette frimerket da koste opptil 86,11 kroner. Foto: KRISTIN SØRDAL
VAREKJØP GEBYRLEGGES SOM KONTANTUTTAK HOS POSTEN: Med gebyr på opptil 75 kroner, samt renter av beløpet, kan det bli dyrt å betale med kredittkort på Posten. I stedet for 11 kroner, kan dette frimerket da koste opptil 86,11 kroner. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært på Posten i det siste for å sende pakker eller kjøpe for eksempel frimerker eller emballasje? Da bør du sjekke kontoutskriften: Har du betalt med kredittkort, kan varehandelen ha blitt ekstra dyr.

Dinside har fått flere tips fra overraskede lesere som ved betaling med kredittkort på Posten i ettertid har oppdaget at de har blitt belastet for kontantuttak for disse varekjøpene.

- Jeg betalte en norgespakke til 118 kroner med mitt MasterCard på post i butikk. Kom tilfeldigvis til å se at jeg ble belastet gebyr på 76,18 kroner. Varekjøpet ble registrert som et kontantuttak uten at noen opplyste meg om dette. Gebyret på varkjøpet, som skal være gratis i følge prisliste, kostet altså 75 kroner + 1 prosent, forteller den ene av Dinsides lesere som har tipset oss om saken.

Varekjøp i butikk med kredittkort er vanligvis kostnadsfritt, mens kontantuttak er ilagt gebyr og ofte renter på uttaksbeløpet.

LES OGSÅ: Du risikerer renter på kontantuttaket

Ingen informasjon

Og ganske riktig: Da Dinside oppsøkte en tilfeldig valgt Post i butikk i Oslo, kunne vi lese følgende på kvitteringen: «kan bli belastet for bruk av kredittkort».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer