Det kan bli dyrt å få rett

Er naboen en luring? Slapp av, du har antagelig ikke råd til å forfølge saken rettslig allikevel... Advokaten koster, rettssaken koster og det blir du som får svi.

Feil sted å be om hjelp...
Feil sted å be om hjelp... Vis mer
Publisert

Selv om du vet at du har et reelt krav vil du nok tenke deg om to ganger før du går til sak. Det hersker nok ingen tvil om at det er for dyrt å hevde sin rett i dagens Norge. Både fra advokathold og dommerhold kommer nå åpent innrømmelser om at det er for dyrt å benytte rettsapparatet.

Er vi i ferd med å få et klasseskille, der de pengesterke kan trumfe gjennom sin rett på bekostning av den vanlige lønnsmottaker? Svaret er nok dessverre ja.

Advokatkostnader

Advokatenes timesatser ligger i dag fra rundt 600 kroner i timen, og opp til 2000 kroner timen. Det er en markert forskjell i timesatsene hos Oslo advokater, sammenlignet med advokater i resten av landet. Også advokater i de andre store byene ligger, sett under ett, høyere i pris enn advokater i landdistriktene.

Prisforskjellen er også stor hvis vi sammenligner de ulike rettsområdene. Ikke uventet er det forretningsadvokatene som krever de stiveste salærene, mens strafferettsadvokatene befinner seg i den motsatte enden av sjiktet.

Dommerne må være på vakt

Irritasjonen over enkelte advokaters salærer er også økende blant dommerne. Ved å godkjenne enkelte advokaters skyhøye salæroppgaver godtar nemlig dommerne at det nesten blir umulig for privatpersoner å gå til sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer