Det kan bli historisk lave kraftpriser i 2020

Kraftprisene er en fjerdedel av hva de var for ett år siden.

HISTORISK LAVT: Kraftprisen i februar 2020 er en fjerdedel av det den var for ett år siden. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
HISTORISK LAVT: Kraftprisen i februar 2020 er en fjerdedel av det den var for ett år siden. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Nordpool viser at strømprisene har ligget på rundt 10 øre per kilowattime (kWt) den siste tiden. I tilsvarende periode i fjor lå prisen på drøyt 40 øre, så nedgangen er markant, og slik kan det bli en stund fremover.

I en kommentar til NRK sier Magnus Lingjærde, porteføljeforvalter i Entelios, at mye snø i fjellet og velfylte vannmagasin kan gi norsk forbrukere lavere strømpriser i lang tid fremover.

– Frem til og med sommeren er det veldig pressede priser. Totalt for hele 2020 blir det kanskje det rimeligste året vi har hatt i kraftmarkedet så langt, sier han til NRK.

Den milde vinteren fører til at vi bruker mindre strøm på oppvarming, som i kombinasjon med fulle vannmagasin og lave strømpriser, kan gi positive utslag på lommebøkene til norske husholdninger, forteller Lingjærde.

Stabilt lave priser

Marius Holm Rennesund, analytiker i Thema Consulting. sier til Dinside at prisene er på nivåer vi tidligere ikke har sett i februar. Han er enig med Lingjærde om at de forventer at prisene vil holde seg stabilt lave i tiden fremover, og at det skyldes en kombinasjon av høye temperaturer, nedbør og mye vind.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer