Dagpenger fra Nav:

Det kan bli strengere for arbeidsledige som ikke vil flytte

Regjeringen tydeliggjør kravet om at man må kunne flytte eller bytte yrke om man ikke vil ha kutt i dagpengene.

MOTTAR DU DAGPENGER: Regjeringen vil ha en konsekvent håndheving av regelen om at dagpengemottakere skal kunne flytte eller bytte yrke for å komme i jobb. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke 
MOTTAR DU DAGPENGER: Regjeringen vil ha en konsekvent håndheving av regelen om at dagpengemottakere skal kunne flytte eller bytte yrke for å komme i jobb. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke  Vis mer
Publisert

Da revidert nasjonalbudsjett ble lagt fram torsdag i forrige uke, la regjeringen blant annet fram et forslag om å gi Nav 30 millioner ekstra for å unngå feilutbetalinger til brukerne.

Regjeringen tok også for seg dagpengeordningen, og som kjent er det krav til at de som mottar dagpenger må være såkalte reelle arbeidssøkere. Dette innebærer at du må være villig til å ta jobb innen et annet yrke, eller på et annet sted i landet.

Etter alt å dømme ønsker regjeringen at denne regelen blir fulgt i større grad enn i dag.

- Kravet skal håndheves konsekvent

«For å hindre passivitet og misbruk av dagpengesystemet, legger regjeringen vekt på at dagpengeordningens krav til geografisk og yrkesmessig mobilitet skal håndheves konsekvent», skriver regjeringen under punktet «dagpenger» ved fremlegging av revidert nasjonalbudsjett for 2017.

Arbeids- og sosialdepartementets kommunikasjonsavdeling forteller Dinside at det er snakk om en tydeliggjøring av et eksisterende regelverk.

Ifølge Hanne Skodje i departementets kommunikasjonsavdeling er det snakk om en stadfesting av det regelverket som ligger der i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer