Det kan bli tomt for kontanter

Dersom det blir vekterstreik fredag, kan minibankene gå tomme og butikkene slite med veksel.

Fra og med fredag bør du satse på betaling med bankkort. Hvis det blir streik, vil butikkene slite med å gi kundene vekslepenger. Foto: Kristina Picard
Fra og med fredag bør du satse på betaling med bankkort. Hvis det blir streik, vil butikkene slite med å gi kundene vekslepenger. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag gikk LO-forbundet Norsk Arbeidsmandsforbund til lønnsforhandlinger med NHO-service om vekteroverenskomsten. Er de ikke kommet til enighet innen meklingsfristen torsdag ved midnatt, blir det streik fra og med fredag morgen.

Dette kan føre til både tomme minibanker og smått med veksel i butikkene.

Og det er ikke bare minibankene som kan bli tømt. Streikeuttatte loser sørger nemlig for at forsyningene av drivstoff stopper opp.

– Ikke fyll mer enn du trenger

Minibanker kan gå tomme

– Dette vil berøre vektertjenester og verditransport over hele landet. Minibanker kan gå tomme, og det vil også berøre butikker, ettersom streiken rammer verditransportene, sier Trond Erik Thorvaldsen, kommunikasjons- og utredningsansvarlig til DinSide.

Om lag 1800 vektere vil eventuelt gå ut i streik fra fredag morgen, i disse fylkene, og vil trappes ytterligere opp fra mandag morgen.

Streiken kan også føre til at ferien din ryker

Krever solid lønnshopp

Norsk Arbeidsmandsforbund kan ikke kommentere meklingen konkret, men forhandlingsleder Erna Hagensen uttaler på arbeidsmanden.no at hun tror det ikke vil bli enkelt å komme til enighet.

Vekternes krav er et solid lønnshopp, ettersom deres lønn ifølge arbeidsmanden.no utgjør bare 85 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer