Beste strømavtale

Det kan lønne seg å ha forskjellige strømavtaler om sommeren og vinteren

Én type strømavtale er billigst i gjennomsnitt, men det betyr ikke at den har lavest pris hele året. Det kan faktisk lønne seg å velge en annen type strømavtale etter årstid og forbruk.

STRØMREGNING: Forbruket ditt av strøm til ulike tider på døgnet og årstider varierer, og det samme gjør strømregningen. Hvilken avtale som lønner seg for deg er avhengig av hvor ofte du vil bytte leverandør, hvor tilpasningsdyktig du er i forbruker og hvor forutsigbar økonomi du har. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix.
STRØMREGNING: Forbruket ditt av strøm til ulike tider på døgnet og årstider varierer, og det samme gjør strømregningen. Hvilken avtale som lønner seg for deg er avhengig av hvor ofte du vil bytte leverandør, hvor tilpasningsdyktig du er i forbruker og hvor forutsigbar økonomi du har. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye snakk om strømprisene om dagen. De er nemlig høyere enn de har vært på mange år. I tillegg varierer strømprisene dag for dag, ut fra hvor du bor i landet og hvilken strømleverandør. Et øyeblikksbilde fra en tilfeldig dag i januar viste at det skiller opp til 320 kroner i forventet månedspris mellom billigste og dyreste spotprisavtale.

Og, det er spotpris de fleste strømkundene i Norge har. Med en spotprisavtale regnes prisen du betaler ut fra et gjennomsnitt av prisen for alle timene i måneden, som følger prisutviklingen på den nordiske kraftbørsen.

Til tross for at det finnes to andre typer strømavtaler, fastpris og variabel pris, er flere eksperter enige om at spotprisavtaler er billigst i lengden hvis vi ser på gjennomsnittet av ett år. Men, er det slik at spotpris alltid lønner seg?

Selv om det er slik at én avtaletype skiller seg ut med lavest gjennomsnittspris, er det nemlig ikke sikkert at denne er det beste valget for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer