Det koster å velge feil minibank

Tre av fem banker tar gebyr om du velger en annen bank.

Velger du minibanken til en annen bank, vil det i mange tilfeller koste ekstra.
Velger du minibanken til en annen bank, vil det i mange tilfeller koste ekstra. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mange av bankene har kuttet i gebyrene de siste årene, er det likevel enkelte gebyrer som fortsatt henger igjen.

Ikke minst gjelder dette ved uttak i minibank.

Snart blir disse sedlene ugyldige

Disse tre bankene tar gebyr

De færreste av oss tenker på å velge en spesiell minibank når vi skal ta ut kontanter. Vi velger derimot den første og beste vi kommer over.

I en del tilfeller vil dette føre til at du må betale gebyr for uttaket.

Med bankkortet fra tre av fem banker DinSide har sett nærmere på, må du betale et uttaksgebyr på 7 kroner ved uttak i en annen banks minibank.

Dette gjelder DNB, Nordea og Sparebank1, som alle tar samme pris for uttak i "feil" minibank.

Danske Bank gir deg derimot gebyrfrie uttak uansett hvilken minibank du velger, det samme gjelder Skandiabanken, som ikke har egne minibanker.

Pris for uttak i minibank
Bank/kundeprogram Uttak i egen minibank Uttak i annen banks minibank
Danske bank/alle kundeprogram0 kr0 kr
DnB/Leve0 kr7 kr
Nordea/Fordel0 kr7 kr
Skandiabanken0 kr*0 kr*
Sparebank1 SMN0 kr7 kr
*Har ikke egne minibanker


Les også: Slik vil regjeringen endre økonomien din

200 kroner i gebyr

Skal du ta ut valuta før du reiser på ferie til utlandet, er det også verdt å merke seg at valg av en annen banks minibank kan koste skjorta, rett og slett.

DinSide har tidligere omtalt Sparebanken Vest sine skyhøye uttaksgebyrer for valuta, der bankens kunder måtte betale 50 kroner for valutauttak, mens uttak via bankkort fra annen bank havnet på hele 200 kroner. Disse gebyrene er nå endret, og bankens kunder betaler nå 40 kroner, mens andre bankers kunder betaler 60 kroner.

Altså lønner det seg å ikke regne med at det er gebyrfritt å ta ut penger i minibanken, ikke minst om den hører til en annen bank enn din egen. Samtidig viser tidligere undersøkelser DinSide har gjort, at det er billigere å ta ut reisevaluta før avreise.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer