Det lønner seg å kjøpe

Vi prissjekker: Leie eller eie alpinski?

Det kan bli billigere å kjøpe brukt alpinutstyr, fremfor å leie utstyr til familien på fire i én uke. Foto: Colourbox.com
Det kan bli billigere å kjøpe brukt alpinutstyr, fremfor å leie utstyr til familien på fire i én uke. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal familien på vinterferie, men eier ikke ski selv? Du kan selvsagt leie både alpinski, telemarkski og snowboard i skibakken, men du kan også kjøpe brukt.

Vi har sjekket hva familien på fire må ut med for å leie alpinski til alle i en uke, og sammenlikner med hva de må betale for brukte ski til hele familien.

Bruktprisene er hentet fra torget på Finn.no og nettauksjonen QXL.no. Vær oppmerksom på at det også finnes sportsbutikker som selger brukt skiutstyr, eller du kan gjøre kupp på byttedager eller loppemarked for sportsutstyr i regi av ditt lokale idrettslag eller skole. Følg med i lokalpressen for tidspunkter på dette. Vi har også funnet endel alpinklubber med kjøp- og salgannonser på klubbens nettsider.

Hvor dyrt må skiutstyret være?

Dette koster det å leie

Vi har sjekket hva det koster å leie alpinski i de fem største skianleggene i Norge: Trysil, Hemsedal, Hafjell, Geilo og Oppdal. Disse skisentrene er størst i antall besøkende - ikke nødvendigvis i antall bakker og løypekilometer, selv om dette også er sant for en del av anleggene. Mens du betaler 5-6 kroner per løypekilometer hos prisvinnerne, må du ut med over 40 kroner per kilometer hos de dyreste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.