Det lønner seg å være høy og pen

Hvor bra du tjener har en sammenheng med hvor høy og pen du er, viser en rapport fra den amerikanske sentralbanken.

Publisert
Sist oppdatert

Er du høy og pen? Da kan du glede deg over at du har store muligheter for å komme langt i arbeidslivet og tjene mye penger.

Det er i hvert fall konklusjonen i en rapport den amerikanske sentralbanken står bak.

I rapporten har banken sammenlignet forskning gjort på sammenhengen mellom menneskers ytre og dets fremgang i yrkeslivet.

Resultatet er tydelig: Det lønner seg å være høy og pen.

Sjefene for USAs 500 største selskaper viste seg å være 7,6 centimeter høyere en gjennomsnittsamerikaneren. Hele 30 prosent var minst 188 centimeter høye - totalt i USA er det kun 3,9 prosent som er så høye.

Og det er ikke bare på ledernivå at høyden utgjør en forskjell. Til og med blant vanlige arbeidere steg lønnen med 1,8 prosent for hver 2,5 centimeter. Forskerne har til og med tatt hensyn til andre faktorer som vanligvis spiller en rolle - som foreldrenes lønns- og utdanningsnivå.

En annen studie som tas opp i rapporten viser at mennesker som ikke er så pene tjener mindre enn middels pene mennesker - som igjen tjener mindre enn pene mennesker. Forskerne har delt opp mennesker i tre grupper etter utseende - under, over eller på gjennomsnittet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer