Det perfekte forspill

Forspill kalles den delen av seksualakten som går forut for selve samleiet. Noen synes forspillet bør vare i flere dager, eller begynne ved frokostbordet og vare helt til kvelden, når en går til sengs.

Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner klager over at mennene ikke gir dem noen oppmerksomhet før de kommer i senga, og da kan det være for sent å begynne for mange kvinner. Selv om kvinner lett kan bli kåte gjennom fysisk stimulering, er det et problem for mange kvinner å hente frem lysten til å bli kåte, dersom den psykiske energien ikke stemmer. Det er også viktig at kvinner selv tar initiativ til sex, både ved å fokusere egen bevissthet i forhold til sex, og ved å ta initiativ til forspill.

Forspillet har den funksjon å bygge opp lyst og kåthet og gjøre begge parter innstilt på sex. Ofte bruker en ordet forspill om den stimuleringen som skjer før en har samleie. For mange er det ikke snakk om bare forspill, men også mellomspill og etterspill.

For endel kvinner er det et problem at forspillet er altfor kort, eller at mannen ikke er interessert i annet enn samleie. Menn kan ofte gå litt for fort rett på sak. De fokuserer mye av sin seksualitet i selve penis, og penis kan fungere ganske godt seksuelt, uten at han følelsemessig er så mye berørt. Dette er kanskje en av grunnene til at menn uten store vanskeligheter kan ha sex med prostituerte, eller at de ikke legger så mye i seksuell utroskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.