Det ryker etter to år

Glem sjuårskrisen, stadig flere ekteskap blir oppløst etter to år.

Ekteskapet får stadig kortere levetid, og mannens utroskap skal ifølge en fersk undersøkelse ha mest av skylden.  Foto: colourbox.com
Ekteskapet får stadig kortere levetid, og mannens utroskap skal ifølge en fersk undersøkelse ha mest av skylden. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjuårskrisen er etter hvert blitt et begrep. Det er da ekteskapet etter sigende skal være ekstra skjørt, og faren skal være på sitt største for at det kan ryke. I løpet av de siste årene er det imidlertid femårskrisen som har vært et tema i mange parforhold.

Nå viser en fersk britisk undersøkelse at stadig flere ekteskap havarerer etter bare to år. Den vanligste årsaken skal være at mannen er utro, skriver kvinder.bt.dk

Les også: - Utroskap i genene

Kjenner hverandre for dårlig

Forskerne så nærmere på årsaksforholdene bak 11.000 skilsmisser, og oppdaget da at svært mange ekteskap var blitt oppløst allerede etter to år. I åtte av ti tilfeller skyldtes bruddet mannens utroskap.

- Det er umulig å si hvorfor det er slik, men generelt kan man si at ekteskap som inngås uten at partnerne kjenner hverandre godt nok er mer sårbare enn andre. Dersom det i tillegg kommer barn inn i bildet på et tidlig tidspunkt, kan det bli et problem, sier sexolog Suzanne Lindström til den svenske avisen Expressen.

Hun råder alle som går med gifteplaner til å snakke sammen om barn og familieliv på forhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer