Det skal bli lettere å forstå og sammenligne forsikringsvilkårene.

Mange synes det er vanskelig å orientere seg i forsikringsjungelen. Et stort antall forsikringsformer og ulike vilkår, er ofte mer egnet til å forvirre enn å opplyse i jakten på den forsikringen som passer best for akkurat deg.

Publisert

Forbrukerbrosjyre. Forsikringsnæringen skal utgi en felles forbrukerbrosjyre som et supplement til det enkelte selskaps egen informasjon. Der skal du finne en oversikt over de viktigste forsikringstypene, og hva de omfatter. Brosjyren skal trykkes i et stort antall, og i tillegg kunne lastes ned fra Internett. Brosjyren skal etter planen distribueres sommeren 1999.

Felles bransjenorm for bonus i motorvognforsikring. I bransjen er det nå enighet om å ha en felles bransjenorm for bonusberegning, og en avtale om utveksling av bonusopplysninger mellom selskapene. Målet er å gjøre det enklere for kundene å sette seg inn i, og bruke det nye systemet. Iverksettelsen er imidlertid avhengig av Konkurransetilsynets godkjenning før det kan tre i kraft.

Les mer dette her.

Nøkkeltall. Du skal få nøkkeltallene for netto avkastning og kostnadsbruk i livsforsikringen. Hittil har det vært for vanskelig for kundene å sammenligne avkastningen for sparing i livsforsikring, mot sparing i bank og verdipapirfond. Norges Forsikringsforbund opplyser derfor nå om fem ulike nøkkeltall, som skal gjøre det lettere for deg å forstå informasjonen om nettoavkastning og kostnadsbruk i livforsikring, og gjøre det lettere å sammenligne med alternative pengeplasseringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer