Kommentar:

– Det skal dere ha, NSB: Det er skikkelig lettvint å få tilbake penger

Så kjapt og elegant at jeg ikke rakk å tenke på å ta skjermbilder av prosessen.

DU KAN FÅ TILBAKE PENGER: Blir du mer enn 30 minutter forsinket, kan du få tilbake halve billettprisen fra NSB med noen enkle trykk. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix
DU KAN FÅ TILBAKE PENGER: Blir du mer enn 30 minutter forsinket, kan du få tilbake halve billettprisen fra NSB med noen enkle trykk. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om NSB ofte må finne seg i mye kritikk for forsinkede tog, signalfeil og tilhørende kaos på jernbanestasjonene, har jeg aldri sett maken til lettvint løsning som da jeg skulle be om refusjon på en togbillett.

Daglig pendler jeg fra Rygge til Oslo, så vanligvis har jeg en 30-dagersbillett i NSB-appen på telefonen. Men siden den gikk ut på formiddagen den siste kontordagen før vinterferien, var det lite lønnsomt å starte en ny periodebillett for én tur hjem, etterfulgt av elleve dager uten tog.

Derfor ble det enkeltbillett hjem den dagen – en dag det nok en gang var duket for kaos. På grunn av strømproblemer måtte toget stoppe i Vestby, der det fra før var fullt av folk som hadde tatt tidligere tog. Vi fikk ikke noen beskjed utover at «vi prøver å finne noen busser», men ingen busser var å se.

Det var det heller ikke et kvarter senere, så da var det bare å fiske frem telefonen og ringe hjem for å ordne henting i privat regi.

Et par dager etter kom jeg på at NSB har en refusjonsordning, der du kan få tilbake halve billettprisen dersom du blir mer enn 30 minutter forsinket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer