Det skal holde med én brikke

Men løsningen er ennå ikke helt på plass.

Forvirret? Snart holder det å beholde én av disse. Foto: PER ERVLAND
Forvirret? Snart holder det å beholde én av disse. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du kundeforhold i mer enn én bank, er du mest sannsynlig også utstyrt med mer enn én kodebrikke, kanskje så mange som tre-fire stykker. Men dersom du benytter BankID, kan du kvitte deg med alle unntatt én. I teorien i alle fall.

Våkne DinSide-lesere kan huske at vi kom med denne påstanden allerede for halvannet år siden. Men mange protesterte, og med rette, for det har vært problemer med noen typer kodebrikker.

– Det generelle prinsippet er prinsippet om gjensidig anerkjennelse hvor en BankID-brikke kan brukes på alle brukersteder, sier Mona Strøm Arnøy, kommunikasjonssjef for BankID til DinSide.

>>>Derfor må du taste koden to ganger

DnB NOR-problemer

Du skal kunne gå inn i nettbankene med den samme kodebrikken hele tiden. Selv om du vil inn i Fokus Banks nettbank, så skal du kunne bruke kodebrikken du fikk utstedt fra Nordea. Eneste forutsetning er at du velger "Nordea" i rullegardinen når du logger inn.

Det er altså det samme hvilken kodebrikke du velger å beholde/bruke, så lenge den er knyttet opp mot en BankID.

Det har imidlertid vært problemer, for eksempel i nettbanken til DnB NOR. Innloggingen fungerer, men det gjør ikke regningsbetalingen, med mindre du bruker DnB NORs egen brikke.

– Når det gjelder DnB NOR, så skyldes den problemstillingen de som har registrert implementeringen hos DnB NOR som brukersted. Så vidt jeg kjenner til, er de i prosess for å endre dette, og de har allerede endret det for BankID på mobil, sier Arnøy.

Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR bekrefter dette:

– Kunder med BankID fra annen bank skal kunne bruke sin kodebrikke i vår nettbank. Det viser seg at vi har hatt et problem med noen kodebrikker, men den feilen er i ferd med å bli rettet, og BankID på mobil fungerer som den skal, sier Rasmussen.

IKKE EN FEIL: Du skal kunne velge den bankID'en du selv vil - inne i hvilken som helst nettbank.
IKKE EN FEIL: Du skal kunne velge den bankID'en du selv vil - inne i hvilken som helst nettbank. Vis mer


>>>Har du bankkort med gammelt bilde?

To typer BankID

Det finnes to typer BankID på markedet i dag: banklagret BankID og BankID på mobil.
Hvis du har banklagret BankID bruker du ditt fødselsnummer, den koden du får fra sikkerhetskortet og det personlige passordet du har valgt for å få tilgang til din BankID.

Hvis du bruker BankID på mobil, trenger du mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt PIN-kode. Din BankID er lagret hos Nets (tidligere BBS), og nå bruker omtrent 2,4 millioner nordmenn BankID som elektronisk identifikasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer