- Det svei forferdelig

Sitronsaft kan hjelpe mot både munn- og underlivsherpes.

Kaffegrugg, er et av kjerringrådene som skal hjelpe mot herpes.  Foto: Wikipedia
Kaffegrugg, er et av kjerringrådene som skal hjelpe mot herpes. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har tenkt deg på fest i helga, men så bryter den hersens herpesen ut. Igjen. Vel, ikke fortvil. DinSide Helse gir deg flere kjerringråd som har vist seg å være svært effektive.

- Det første jeg tenker på er sitron. Det kan du smøre rett på såret. Jeg har hørt om en eldre dame som hadde herpes i underlivet, og sitron hjalp til og med der. Det svei visstnok forferdelig, men hun hadde ikke mer plager etter det, sier kjerringrådekspert Miriam Wicklund til DinSide Helse.

Les også: Kjære, jeg har herpes

Naturlig behandling

Nettmagasinet Health Studios skriver om alternative måter for å behandle/forhindre herpesutbrudd. Vi har fått Wicklund til å kommentere noen av dem:

1. Smør litt kaffegrut (fra kaffe uten sukker) på leppene. - Denne har jeg hørt om. Det er et av de rådene jeg har fått inn. Noen smører kaffegrut rett på leppa, men den bør i så fall være filtermalt.

Kaffe inneholder mye som er godt for huden. Har du skitne og sprukne hender kan du ta kaffegruten som er igjen i kaffefilteret og gni den mellom hendene. Etterpå vil de føles silkemyke. Kaffen kan også brukes som peeling for hele kroppen, sier Wicklund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer