- Det verste er at ingen vet hva som vil skje

Island er i krise. Hvordan merker vanlige folk dette? Vi dro til sagaøya for å finne det ut.

Den norsk/islandske familien merker krisen, men foreløpig lider de ingen nød. Fra venstre: Stina Tjelflaat, Kristina Bragadóttir og Bragi Baldursson. Foto: Hilde Øier
Den norsk/islandske familien merker krisen, men foreløpig lider de ingen nød. Fra venstre: Stina Tjelflaat, Kristina Bragadóttir og Bragi Baldursson. Foto: Hilde Øier Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tomme butikkhyller og køer utenfor bankene. Det høres ut som om det er Sovjetunionen vi snakker om, men det er altså slik situasjonen på Island har blitt beskrevet i norske medier de siste ukene. Hva er det som har skjedd med vår gode nabo i vest?

DinSide vendte nesa mot sagaøya for å finne ut hva som er ståa i det kriserammede landet. Før vi reiser, kommer vi i kontakt med norske Stina Tjelflaat, som har bodd i Reykjavik de siste syv årene. Vi avtaler et møte med henne og den islandske ektemannen Bragi Baldursson for å få høre hvordan det er å være islending akkurat nå.

Stina Tjelflaat er opprinnelig fra Klæbu, men har altså bodd på Island i syv år. Hun traff Bragi Baldursson, som er fra Reykjavik, da de begge studerte i USA. Sammen har de tre barn, og hele familien bor i et rolig boligområde noen kilometer utenfor Reykjavik sentrum.

- Dette begynte egentlig i vår, da krona ble svakere og svakere. Men den gang var vi ikke så bekymret, vi tenkte mer på at det ble dyrere å reise, sier Tjelflaat.

- Så skjedde jo alt på to uker. Vi var på ferie i Portugal, og da vi kom hjem, hadde dette med Glitnir skjedd (Den islandske regjeringen tok kontroll over Glitnir 8. oktober, red.anm.).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer