Det verste som kan skje

DnB NOR-sjefen sier dette vil være avgjørende for hvor ille finanskrisen blir.

Om folk med god råd lå være å brenne av penger som de har gjort tidligere, vil vi virkelig få finanskrise. Det er budskapet til DnB NOR-sjef Rune Bjerke. Foto: Per Ervland
Om folk med god råd lå være å brenne av penger som de har gjort tidligere, vil vi virkelig få finanskrise. Det er budskapet til DnB NOR-sjef Rune Bjerke. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DnB NOR-sjefen tar en Halvorsen, og sier folk som føler de har god økonomi, ikke må la seg skremme vekk fra å bruke penger.

- Det er veldig mange som ikke er rammet av krisen, sier konsernsjef Rune Bjerke.

Han sier mange mennesker har fått det bedre etter at finanskrisen slo til, blant annet fordi boliglånsrentene har sunket, bensinprisene har gått ned og en rekke varer er blitt billigere.

Bjerke oppfordrer alle som har fått mer penger å rutte med i det siste, til å bruke dem.

- For hvis de ikke bruker den økte handlefriheten, ja, da blir det krise, sier Bjerke.

Les også: Et sikkert tegn på nedgangstider

Jobbene går først

Konserndirektør for personmarkedet i DnB NOR, Åsmund Skår, sier det er først og fremst arbeidsledigheten som vil øke, dersom handlesterke mennesker slutter å bruke penger.

- Det vil påvirke sysselsetting og arbeidsplassene til andre. Bedriftene må ta ned kapasiteten sin, og det betyr som oftest at arbeidsplasser forsvinner, sier Skår til DinSide.

Han oppfordrer alle til å gå gjennom sin egen økonomi. Om den ikke har blitt verre i det siste, er det ingen grunn til å redusere forbruket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer