Ny boliglov 2022

Dette ansvaret får boligselger og -kjøper

Over nyttår inntrer ny boliglov, og da må både selgere og kjøpere skjerpe seg.

LØNNSOM INVESTERING, MEN... Skal du selge bolig, kan enkel oppussing gjøre underverker for salgssummen. Den nye boligloven som snart kommer, stiller imidlertid viktige krav oppussingen må tilfredsstille. Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert

DinSide har allerede omtalt den nye avhendingsloven med tilhørende forskrift som trer i kraft fra 1. januar 2022. Dette er lovendringer som kan få stor betydning for begge partene i bolighandelen.

- Hovedsakelig er det snakk om endringer i selgers opplysningsplikt. Selger må være mer detaljert i sine opplysninger om boligen, og det kommer også nye krav til tilstandsrapporten. Det blir ikke lenger mulig å selge en bolig «som den er», oppsummerer fagdirektør Olav Kasland i Forbrukerrådet overfor DinSide.

- Selger må opplyse mer, men kjøper må også sette seg inn i denne informasjonen. Kjøper kan ikke i ettertid klage på forhold som er gjort kjent i forkant, fortsetter han.

Nervepirrende bolighandel

Sammenlignet dagens lovverk, der ansvaret og risikoen ved bolighandel i stor grad faller på kjøper, blir ansvarsfordelingen jevnere mellom selger og kjøper på nyåret - noe Forbrukerrådet synes er bra.

Men både boligselger og -kjøper er forbrukere, og de kommende lovendringene kan gjøre begge parter nervøse for å trå feil. De aller fleste er jo opptatt av at bolighandelen skal være opplyst, rettferdig og konfliktfri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer