Dette avslører løgneren

Men mindre enn én prosent av oss klarer det. Gjør du?

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei av å bli lurt? Psykologen Paul Ekman ved universitetet i California har jobbet i 40 år med å finne sannheten om løgn, skriver den britiske avisen The Guardian.

Hvordan kan du avsløre noen som bløffer deg? Ekman mener å ha funnet noe av svaret etter at han intervjuet en av pasientene sine.

Hun fortalte ham nemlig etter intervjuet at hun hadde løyet for ham, noe han for øvrig ikke hadde merket under samtalen.

Les også: Dette lyver menn om

Den store overraskelsen

Ekman har for vane å filme intervjuer han gjør med pasientene sine. I dette tilfellet gikk han gjennom filmen bilde for bilde, for å finne øyeblikket der pasienten løy. Han fikk seg en overraskelse.

Les også: Dette lyver kvinner om

I mindre enn et femtendedels sekund fortrakk ansiktet til pasienten seg i ekstrem angst: Øyenbrynene trakk seg opp og sammen, øvre øyelokk trakk seg også opp, mens de nedre strammet seg. Leppene ble en smal strek.

Det skjedde så fort at det menneskelige øye vanligvis ikke vil registrere det. Men da Ekman fikk se stillbilde på skjermen var det ikke tvil. Her var løgneren fullstendig avslørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer