Dette avslører lydene dine

Luft i magen, raping og snorking – hvor mye er normalt og når bør du komme deg til legen?

En rap kommer ut fra det blå under en samtale - hvorfor skjer det alltid når du minst vil? Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
En rap kommer ut fra det blå under en samtale - hvorfor skjer det alltid når du minst vil? Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Magen rumler midt i det viktige møtet, en rap kommer ut fra det blå under en samtale. Kroppslyder kan være både plagsomme, vonde og pinlige. De fleste er som regel ufarlige, men i noen tilfeller kan det være et signal om at ikke alt er helt som det skal være.

Kanskje finner du forklaringen her:

Les også: De pinligste plagene

RapingEn rap skyldes luft i magesekken, som slippes ut gjennom munnen. Lukten av rap skyldes lukten av mageinnholdet. Raper du masse når du spiser eller mens du snakker, kan dette skyldes halsbrann, en lidelse som gir sviende smerter i magen. Årsaken er en slapp lukkemuskel i overgangen mellom magesekken og spiserøret, noe som fører til at magesyre siger opp i spiserøret.

Hva gjør du? Hør på mora di og ikke snakk med mat i munnen! Andre ting som kan hjelpe, er å kutte ut tyggegummi og kullsyreholdige drikker, og å spise små måltid. Får du halsbrann mer enn en gang i uka, bør du oppsøke lege.

Les også: Ta knekken på dårlig ånde

Luft i magenLuft i magen, eller flatulens som det heter på fagspråket, varierer mye fra menneske til menneske. Friske mennesker har gassavgang gjennomsnittlig 15 ganger i døgnet med et samlet volum på mellom 400 og 1.800 ml. Plages du veldig mye, kan synderen være maten du spiser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer