Bankkort

Dette bankkortet er resirkulert

DNB tilbyr det nye kortet til de unge kundene sine i første omgang.

GJENBRUK: De nye bankkortene til DNB er laget av 75 prosent resirkulert PVC-plast fra industrielt avfall. Lurer du forresten på hvor du skal kaste utløpte bankkort, får du svar på det også i saken under. Foto: DNB
GJENBRUK: De nye bankkortene til DNB er laget av 75 prosent resirkulert PVC-plast fra industrielt avfall. Lurer du forresten på hvor du skal kaste utløpte bankkort, får du svar på det også i saken under. Foto: DNB Vis mer
Publisert

Sammen med Fæbrik-jentene, med sy-om-kjendis Jenny Skavlan i bresjen, har DNB altså utviklet et bankkort laget av resirkulert PVC-plast som kommer fra industrielt avfall.

- Dette vil bidra til å redusere plastbruken i vår kortproduksjon, fastslår personmarkedssjef Ingjerd Blekeli Spiten overfor Dinside.

Noe av kortet, som magnetstripe, vil imidlertid ikke være laget av resirkulert materiale, på grunn av krav til materialvalg.

Skal være like solide

Ifølge banken er dette en relativt ny bruk av resirkulert plast, og det er få kortutstedere som har vært så lenge i markedet til å kunne se resultat etter tre års bruk.

Kortene og materialet DNB bruker er godkjent i henhold til de krav som stilles, og skal derfor tåle det samme som vanlige bankkort.

- Bra, men...

Anja Bakken Riise, leder av Framtiden i våre hender, mener det er veldig bra Norges største bank gjør noe for å redusere plastavfallet sitt, men legger til:

- Når det gjelder hvordan vi ser på dette som et tiltak for å skape en mer bærekraftig finansbransje, må jeg påpeke at det viktigste er hvor DNB plasserer pengene sine og hvilke krav de stiller til selskapene de låner ut penger til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer