Revidert nasjonalbudsjett 2022:

Dette betyr budsjettet for deg

Flere av regjeringens forslag får innvirkning på deg og din økonomi.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett 2022 i regjeringskvartalet i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett 2022 i regjeringskvartalet i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag la regjeringen fram forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2022, altså endringer fra det opprinnelige nasjonalbudsjettet.

Forslaget må formelt vedtas i Stortinget for å gjøres gjeldende, og dersom regjeringen får gjennomslag for sine forslag vil det få betydning for mange.

Dyrere elbiler

Regjeringen foreslår å innføre moms fra første krone på elbiler fra 1. januar 2023. Samtidig vil de innføre en tilskuddsordning som tilsvarer momsen på inntil 500 000 kroner.

I praksis vil altså biler som koster mer enn 500 000 kroner bli dyrere. Det sies ingenting om unntak fra denne regelen, som da sannsynligvis betyr at du som venter på en elbil som blir levert over nyttår kan få en ubehagelig ekstraregning om den er dyr nok.

Hva denne endringen utgjør i kroner og øre for ulike prisnivåer kan du se i denne artikkelen:

Vil fjerne 350-kronersgrensa raskt

Er du blant dem som av og til bestiller varer fra utlandet, har du en god stund hatt mulighet til å bestille varer til under 350 kroner uten å måtte betale norsk moms og fortollingsgebyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer