Dette betyr de vanligste drømmene

Drømmetydning kan hjelpe oss å forstå litt mer av vårt ubevisste. Vi har bedt en profesjonell drømmetyder om en forklaring på de vanligeste drømmene.

Publisert
Sist oppdatert

[Les også: Slik tyder du sexdrømmene]

Det finnes mange måter å tolke en drøm på, men det finnes nok dessverre ingen fasit på hva som er rett og galt. Shakespeare mente at drømmer er det stoffet vi mennesker veves av. Om han har rett, det vet vi ikke, det kan i hvert fall hjelpe oss å forstå underbevistheten vår litt bedre.

- Drømmer er som speilbilder. Når vi står foran et speil, ser vi oss selv på en måte vi ellers ikke har muligheten til. Slik er det også med drømmene - i disse speilbildene ser vi det vi ikke kan se i våken tilstand, sier den jungianske drømmeanalytikeren og forfatteren Astri Hognestad.

- Vi kan oppdage sider i oss vi ikke har vært klar over, reaksjonsmønstre vi er fanget i, følelser vi helst ikke vil kjenne på. Vi kan også bli kjent med positive sider som ligger skjult. Mennesker, dyr, steder, alt som skjer i en drøm er bilder på noe inni oss, fortsetter Hognestad.

Hva betyr drømmer?Drømmetydning er ingen eksakt vitenskap, men det kan hjelpe oss med å forstå litt mer av hva vårt ubevisste indre prøver å si.

- I alle drømmer er det viktig å spørre deg selv hva du forbinder med den personen, det stedet, det dyret som du drømmer om. Liker du personen? Hvis det er en person som har behandlet deg dårlig, kan du spørre deg om du har slike negative tanker om deg selv som den personen har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer