Rentebeslutning

Dette betyr det for deg

I dag kom meldingen om at renta øker med 0,25 prosentpoeng. Sjekk hva det vil koste deg.

NY RENTEBESLUTNING: I dag offentliggjorde Norges Bank den nye rentebeslutningen. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB
NY RENTEBESLUTNING: I dag offentliggjorde Norges Bank den nye rentebeslutningen. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Norges Bank har besluttet å heve styringsrenta med 0,25 prosentpoeng. Det betyr at styringsrenta nå ligger på 2,75 prosent.

Sist renteheving var i november. Det er først og fremst den høye inflasjonen Norges Bank vil få bukt med ved å heve renta.

- Renteøkningene det siste året har vært nødvendig og naturlig og det er ingen overraskelse at renten nå går opp igjen. Norges Bank har antydet dette tidligere, og de siste gangene har de vært tro mot dette, sier økonomisk rådgiver Lene Drange.

- Veldig merkbart

Drange forklarer at en renteøkning påvirker direkte lommeboka til folk og gjør at de faste kostnadene blir høyere, da blir det mindre penger til andre ting.

- Når renten går opp har det innvirkning på folks lommebok, og når det er mange rentehevinger på rad, slik som i år, er det veldig merkbart.

- Det er på boliglånet man merker det best, men summerer du økte rentekostnader på alle lån, også bil, studielån, hytte, båt, forbrukslån så er det mye penger, forklarer Drange.

Seks ukers varsel

I august skrev DinSide at man kan forhandle renta. På det tidspunktet ville mange oppleve at boliglånsrenta gikk over tre prosent. Da anbefalte Huseierne å prute på renta eller bytte bank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer