Dette betyr drømmene dine:

Drømte du om å sveve i luften? Eller våknet du svett etter et mareritt? Her er drømmetydingens symboler fra A til Å

Colourbox.com:Illustrasjonfoto  Foto: 6PA/MAXPPP
Colourbox.com:Illustrasjonfoto Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer

Husker du hva du drømte i natt? Drømmene kan hjelpe deg med å forstå mer av livet ditt og hvilke utfordringer som du trenger å ordne opp i.

Les også: Slik tolker du drømmene

Her er noen av de viktigste symbolene som brukes i drømmetyding:

Atskillelse:
Atskillelse fra venner eller familie kan tyde på en mental avstand mellom deg og de du drømmer om. Men det kan også være en oppfordring om å distansere deg fra problemer som har med andre mennesker å gjøre.

Blod
Rødt blod er først og fremst et tegn på liv, energi og vitalitet. Men det kan også symbolisere sykdom. Drømmer om blod kan også være en oppfordring fra underbevisstheten om å bruke energi positivt, til andres og din egen glede.

Cirkus
En drøm om sirkuslivet kan bety at du mangler lek og glede i hverdagen.

Drukning
Drukningsdrømmer kan bety at du står ovenfor personlige forhold som er vanskelige å håndtere. Vann er et vanlig symbol på følelser, og havet er symbolet på det ubevisste.

Edderkopper
Uforløste bindinger til mor eller far, symboliseres ofte med en edderkopp. En drøm om edderkopper betyr at du bør se nærmere på hvordan du tar vare på deg selv og dine nærmeste.

Fly
En drøm om å fly, betyr at du åpner for å tenke på mer svevende planer og ideer. Det kan også symbolisere en flukt fra hverdagslivets mas.

Gull
Gull er et verdifullt metall som symboliserer verdier. Gull er forbundet med maskuline kvaliteter og den åndelige verden.

Hevn
Om du drømmer om hevn, kan det bety at du hindrer deg selv i å uttrykke deg ærlig og impulsivt.

Innbruddstyv
En ubuden gjest symboliserer fortrengte eller ukjente maskuline sider ved deg selv, som gjerne vil frem i lyset.

Jakt
En drøm om jakt kan ha en årsak i det virkelige liv hvor du jager etter noe eller noen. Hensiktene kan også være ondskapsfulle, med ønske om smerte og død.

Klassen
Mange drømmer foregår i barndommens klasserom. Drømmer om skoletiden handler ikke om pensum, men om hvilke sosiale og følelsesmessige ting du lærte i skoletiden.

Løpe
En drøm om å løpe uten å komme fremover, betyr en spenning mellom din egen tro på at du kan løpe, og bevissthetens beskjed om at du ikke kan løpe fra deg selv. Det skumle som vi løper fra, blir ofte enklere når vi snur oss og ser det i øynene.

Mareritt
Mareritt oppstår når du får tilgang til minner som er fortrengt eller blokkert i din bevissthet. Årsaken til marerittene er negative opplevelser som på en eller annen måte var skadelige for deg. Men frykten som du opplever i marerittet kan også være en bearbeiding av minner som gjør at du får det bedre senere.

Nakenhet
Har du drømt om å gå til jobben uten bukser på? Drømmer om nakenhet er et positivt tegn som symboliserer at du er klar til å fremstå slik du er ovenfor andre mennesker.

Oversvømmelse
I likhet med drukningsdrømmer, er oversvømmelse et symbol for sterke følelsesmessige opplevelser som du ikke har kontroll over.

Parkering
Har du hatt en drøm om at du har parkert ulovlig eller glemt hvor bilen er parkert? Bilen er ofte et symbol for deg selv, for menn har bilen ofte en seksuell betydning.

Quisling
En drøm om svik eller forræderi kan være et signal om uærlighet fra noen rundt deg. Men drømmen kan også handle om en gjenstand eller situasjon som ikke oppfyller det du forventer av den.

Regnbuen
Regnbuen er et uttrykk for helhet. En drøm om regnbuen er et tegn på at du er i balanse, og kanskje på vei mot skatten ved regnbuens ende - som er åndelig harmoni.

Spion
Om du drømmer om en spion, sier det noe om hvordan du oppfatter den som har spionens rolle. Om det er en ukjent person, kan det være et symbol på hvordan du selv ser livet fra utsiden, fremfor å være aktiv og engasjert.

Tunnel
Drømmer om tunneler kan bety at du er i en vanskelig prosess som du ikke ser utgangen på.

Ulv
Ulven er et symbol for den som går sine egne veier og har sitt eget mål. Men det kan også bety at du savner en partner eller et fellesskap.

Våpen
En drøm om våpen kan bety at du opplever aggresjon eller maktesløshet. Det kan bety at du trenger å si ifra og sette grenser for deg selv.

Wigwam
Menn med sminke kan bety så mangt. Men generelt betyr drømmer om musikk et forsøk på å komme i kontakt med følelser som er vanskelig tilgjengelig.

X-en
Om du drømmer om ekskjærester eller utroskap, betyr det ikke nødvendigvis et seksuelt ønske. Hvis drømmen om x-en er positiv, kan det være et tegn på at du ønsker å bli mindre påvirket av partnerens innflytelse.

Yrke
Drømmer om jobb og arbeidere kan representere deler av deg selv som du ennå ikke har utnyttet.

Zoologisk hage
En zoologisk hage symboliserer å sette instinktene i bur. Drømmen kan bety et ønske om å leve nærmere sine naturlige instinkter.

Ærlighet
I drømmen betyr ærlighet et ønske om å slutte med å tilsløre eller holde hemmeligheter for andre. Ærlighet er også et ønske om rettferdighet.

Ørken
En uttørket ørken symboliserer en del av livet som føles meningsløs eller uten retning.

Årstidene
Våren symboliserer barndom, sommer er ungdomstiden, høst betyr modenhet og vinter er alderdommen.

Her kan du lese mer om drømmenes verden

(Kilde: www.drommetydning.dk)

Først publisert 26.08.2007
Sist redigert 11.02.2008

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer