Lønnsoppgjøret 2021

Dette betyr lønnsoppgjøret for deg

Alle ansatte i privat sektor får lønnsøkning, og de i lavtlønnede yrker får litt ekstra på toppen. Vi viser deg hva dette vil si i kroner og øre.

FORNØYDE: Etter 13 timers mekling på overtid var dette utløsende faktor for at partene i lønnsforhandlingene ble enige. I saken under kan du lese hva enigheten betyr for deg. Reporter: Amanda Walnum. Video: Jenny Emilie Aas / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Streiken som truet i det fjerne før helga, ble avverget etter at LO og NHO ble enige om årets lønnsoppgjør, som for øvrig er et såkalt mellomoppgjør, der det kun forhandles om lønn.

Den økonomiske rammen partene ble enige om til slutt, er på 2,7 prosent lønnsøkning for ansatte i privat sektor.

Ikke helt, men godt nok

Før enigheten var det anslått at lønnsøkningen skulle bli 2,2 prosent, mens forventet prisvekst skulle ligge på 2,8 prosent. Derfor var LO og YS at lavtlønte skulle få mer for å kunne opprettholde kjøpekraften.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik understreker overfor NRK at selv om de endte 0,1 prosent unna kravet sitt, innebærer skissa riksmegleren la fram en god lavlønnsprofil i den skissen.

- Vi er en ansvarlig organisasjon som ikke kan ta ut landet vårt i storstreik for en differanse på 30 øre - det tror jeg ikke vi hadde fått forståelse for. Totalt sett er vi fornøyd med det oppgjøret som vi har fått i havn, sier Følsvik.

Dette betyr lønnsoppgjøret for deg

Enigheten mellom partene, ga følgende lønnsøkning til ansatte i privat sektor, ifølge Frifagbevegelse.no:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer