Ny nettleie 2022

Dette betyr nettleie-forslaget for deg

Flere nettselskap og organisasjoner har blitt enige om en felles anbefaling for ny nettleiemodell.

STRØMSMART: Med disse utrolig enkle grepene kan du kutte strømforbruket. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 17. mars blir anbefalingen oversendt Olje- og energidepartementet (OED), og den er signert av 11 nettselskap og 18 organisasjoner som representerer forbrukere, miljøbevegelse og næringsliv, melder Energi Norge i en pressemelding.

Egentlig skulle en ny nettleiemodell med mål om, blant annet, økt nettutnyttelse og reduserte nettkostnader og -leie over tid, tre i kraft fra 1. januar 2022, men like før jul vedtok OED at innføringen av ny nettleie skulle utsettes til 1. juli 2022.

- Vi kan nå få en nettleiemodell som er enklere å forstå og forholde seg til i det daglige enn det opprinnelige forslaget, sier energipolitisk rådgiver Linda Ørstavik Öberg i Huseierne til DinSide.

- Det nye nettleie-forslaget premierer energieffektivisering og egenproduksjon av energi. Det at vi i tillegg skal spille hverandre gode ved å samarbeide om kommunikasjon ut til kundene, er også svært verdifullt, sier hun.

- Vi var veldig uenige

Nå er altså 15 interesseorganisasjoner enige med flere store nettselskap om et forslag til en ny nettleiemodell for boliger, fritidsboliger og mindre næringskunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.