Dette blir bare billigere

Synes du det er dyrt å leve i Norge? Det finnes varer som bare synker i pris.

Dette blir bare billigere
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som irriterer deg over de høye bensinprisene? Da kan vi glede deg med at mange varer og tjenester som du også trenger, bare blir rimeligere.

Tidligere denne uken skrev vi om at prisene på teletjenester stadig synker, men det er bare begynnelsen.

300 kr for en CD

Bookingansvarlig på musikklubben BLÅ, Einar Idsøe Eidsvåg (30), husker sitt første CD-kjøp.

- Min første CD kostet 189 kroner, og jeg tror året må ha vært 1989. Det året tror jeg at jeg kjøpte Jimi Hendrix fra Woodstock, Best of James Brown og Lovesexy med Prince. Jeg jobbet som selger hos Opland Platebar i Drammen i perioden 1993 til 1998, og vanlig pris for en CD var mellom 179 og 189 kroner, sier Idsøe Eidsvåg til DinSide.La oss regne litt på dette: En CD kostet altså 189 kroner i 1989. Tar vi utgangspunkt i den generelle konsumprisindeksen, tilsvarer dette 278,80 kroner i 2007. Ville du vært villig til å betale så mye nå? Som Eidsvåg bekrefter, kostet en CD også 189 kroner i 1998, nesten ti år senere. I 2007-kroner blir dette cirka 224 kroner. Hos Platekompaniet i dag er maksprisen for en vanlig musikk-CD 169,50 kroner, men veldig mange CD-er ligger langt under dette i pris. CD-plater har altså hatt en svært hyggelig prisutvikling for den norske forbruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer