Dette blir den «norske» Red Bull

Energidrikken er nå lovlig å selge - med særnorske tilpasninger.

LOVLIG VARE: Det er ikke lenger grunnlag for å opprettholde et forbud mot salg av Red Bull i Norge på grunn av helsefare, mener Mattilsynet. Foto: RedBull.com
LOVLIG VARE: Det er ikke lenger grunnlag for å opprettholde et forbud mot salg av Red Bull i Norge på grunn av helsefare, mener Mattilsynet. Foto: RedBull.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet åpner for salg av Red Bull i Norge.

Men produktet som kommer på det norske markedet vil være tilpasset særnorske krav til innhold av vitamin B6, ifølge er artikkel som ble publisert på mattilsynet.no i går.

Dette betyr at drikken vil inneholde lavere verdier av vitamin B6 i Norge enn i andre land. Innholdet av koffein og øvrige ingredienser vil være det samme. Teksten på emballasjen skal i tillegg være på norsk.

- Bør bli 18-årsgrense på energidrikker

Les mer på mattilsynet.no.

Ikke lenger et legemiddel

Red Bull har inntil i fjor blitt klassifisert som et legemiddel og ikke tillatt solgt i Norge. Høsten 2008 fastslo imidlertid Helse- og omsorgsdepartementet at produktet ikke omfattes av legemiddelloven og at det må vurderes etter matlovens bestemmelser.

Saken ble dermed oversendt til Mattilsynet for behandling. Selskapet Red Bull GmbH – som fremmet en søknad allerede i 1996 – har nå omsider fått lov til å selge produktet i Norge.

Red Bull kan være livsfarlig!

Ikke lenger vurdert som helsefarlig

Ifølge Mattilsynet er tillatelsen gitt på bakgrunn av en ny risikovurdering gjennomført i EU - om de bioaktive ingrediensene taurin og glukuronolakton – i tillegg til at innholdet av vitamin B6 senkes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer