Dette blir den «norske» Red Bull

Energidrikken er nå lovlig å selge - med særnorske tilpasninger.

LOVLIG VARE: Det er ikke lenger grunnlag for å opprettholde et forbud mot salg av Red Bull i Norge på grunn av helsefare, mener Mattilsynet. Foto: RedBull.com
LOVLIG VARE: Det er ikke lenger grunnlag for å opprettholde et forbud mot salg av Red Bull i Norge på grunn av helsefare, mener Mattilsynet. Foto: RedBull.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet åpner for salg av Red Bull i Norge.

Men produktet som kommer på det norske markedet vil være tilpasset særnorske krav til innhold av vitamin B6, ifølge er artikkel som ble publisert på mattilsynet.no i går.

Dette betyr at drikken vil inneholde lavere verdier av vitamin B6 i Norge enn i andre land. Innholdet av koffein og øvrige ingredienser vil være det samme. Teksten på emballasjen skal i tillegg være på norsk.

- Bør bli 18-årsgrense på energidrikker

Les mer på mattilsynet.no.

Ikke lenger et legemiddel

Red Bull har inntil i fjor blitt klassifisert som et legemiddel og ikke tillatt solgt i Norge. Høsten 2008 fastslo imidlertid Helse- og omsorgsdepartementet at produktet ikke omfattes av legemiddelloven og at det må vurderes etter matlovens bestemmelser.

Saken ble dermed oversendt til Mattilsynet for behandling. Selskapet Red Bull GmbH – som fremmet en søknad allerede i 1996 – har nå omsider fått lov til å selge produktet i Norge.

Red Bull kan være livsfarlig!

Ikke lenger vurdert som helsefarlig

Ifølge Mattilsynet er tillatelsen gitt på bakgrunn av en ny risikovurdering gjennomført i EU - om de bioaktive ingrediensene taurin og glukuronolakton – i tillegg til at innholdet av vitamin B6 senkes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.