Dette blir du feit av

Peker vektnålen feil vei? Årsaken kan være det mest utrolige!

Vi spiser mer når vi er på buffet. Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Vi spiser mer når vi er på buffet. Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du prøvd x antall slankekurer uten å gå ned i vekt? Du fråtser i kalorifattig og fettfri mat når du handler, men ser likevel ingen resultater? Og har de beinharde treningsøktene på trening ingen effekt? Det er fordi det er helt andre faktorer som kan påvirke vekten din:

SøvnmangelVisste du at hvis du sover fire timer eller mindre per natt, så er risikoen for at du blir overvektig 73 prosent større enn hos dem som får dekket søvnbehovet sitt? Sover du fem timer per natt, er risikoen 50 prosent større, mens den er 23 prosent større om du sover seks timer, ifølge forskere fra Columbia University i New York. Les også: Lite søvn gir feite barn

Men årsaken til dette er ikke at de som holder seg lenger våken om natten, spiser mer.

- Det er økende vitenskapelig bevis for at det er en sammenheng mellom søvn og de forskjellige systemene som regulerer matinntak, sier Dr. Stephen Heymsfield til The Independent.

Han refererer til tidligere forskning som viser at de som sover lite, har lavere nivåer av hormonet leptin i kroppen - det såkalte metthetshormonet. Man har også sett økte mengder av hormonet grelin som gjør at vi ønsker å spise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer