Dette blir du glad av

Disse 10 tingene gjør deg beviselig lettere til sinns.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Psykologiprofessoren Richard Wiseman ved universitetet i Hertfordshire gjennomfører nå et femdagers eksperiment som på sikt skal gjøre britene til et gladere folkeslag.

Smaken som får deg til å smile

I løpet av de fem dagene skal så mange som mulig delta i en spørreundersøkelse der hensikten er å identifisere den mest effektive måten å bli glad på. Deretter vil Wiseman forsøke å fremme nettopp dette i samfunnet, for så å se hva som skjer når en stor gruppe mennesker er glade samtidig.

Spis deg gladere

Ti trinn til et gladere liv

Wiseman vet litt om glede fra før, han har forsket mye på feltet og har blant annet skrevet boka «59 Seconds: Think a little, Change a lot», der han presenterer ti teknikker som vitenskapelig bevist får folk i bedre humør. Her er de:

1. Møt en venn du ikke har sett på en stund.2. Se en morsom film, eller et morsomt tv-progam.3. Tren i 30 minutter tre ganger i uka.4. Kutt tv-tiden til det halve.5. Kjøp opplevelser, ikke ting. Gå på konsert, på kino, besøk et uvanlig sted eller en spesiell restaurant.6. Begynn med en ny hobby, bli med i en organisasjon eller lær deg en ny ferdighet.7. Ta en 20-minutters spasértur i solen.8. Lytt til avslappende eller oppløftende musikk i ti minutter.9. Klapp en hund.10. Slutt å se på eller lese nyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer