Bokostnader

Dette blir dyrere

I 2023 blir bokostnadene dyrere. - Det bekymrer oss, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.

ØKER: Bokostnadene øker med 16 prosent for en vanlig husholdning. Foto: Shutterstock
ØKER: Bokostnadene øker med 16 prosent for en vanlig husholdning. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Huseiernes Landsforbund forklarer til DinSide at de har beregnet en økning i bokostnadsindeksen, som inkluderer følgende kostnader: Rentekostnader, energikostnader, vedlikehold av egen bolig, kommunale gebyrer, eiendomsskatt og forsikring.

- Bokostnadene for en vanlig norsk husholdning øker med 16 prosent fra 2022 til 2023. Dette topper de tidligere økningene, og i praksis resulterer det i en kostnadsøkning på 2000 kr i måneden for en gjennomsnittlig norsk familie. Det betyr at bokostnadene øker til 178.000 kroner i snitt i 2023, forklarer Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne, til DinSide.

Han legger til at det vil være forskjeller mellom de ulikene kommunene, spesielt på vann, avløp og låneutgifter som følge av boligprisene.

- Dette er en økning som er høyere enn det de fleste kan forvente å få i lønnsvekst i år, og det bekymrer oss i Huseierne. Det betyr at de fleste familier må kutte ned på utgiftene i år.

Han frykter flere vil knipe inn på vedlikeholdet av boligene sine for å håndtere bokostnadene. Huseierne anbefaler en rekke grep for å få ned kostnaden på kommunale avgifter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer