Dette blir nytt i 2015

Se hvordan endringene påvirker din økonomi.

MYE NYTT: Flere regelendringer inntrer fra og med 1. januar, som blant annet kan påvirke din økonomi. Foto: BERIT B. NJARGA
MYE NYTT: Flere regelendringer inntrer fra og med 1. januar, som blant annet kan påvirke din økonomi. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2015 er året for flere endringer som du vil legge merke til i større eller mindra grad. Her har vi samlet noen av de viktigste endringer som kan påvirke din økonomi i det nye året.

Skatt og fradrag

Fra og med 1. januar inntrer det en rekke skatteendringer, både for de med vanlig inntekt, for høytlønnede og de som er uføre. Her er noen avde viktigste endringene:

 • Minstefradraget justeres
 • Har du vanlig lønnsinntekt, får du et standardfradrag hvert år som kalles minstefradrag. Dette utgjør 43 prosent av skattepliktig inntekt, men har imidlertid en øvre og en nedre grense. Den øvre grensen for minstefradraget i 2015 blir på 89.050 kroner.

  • Skatteklasse 2 for ektefeller beholdes
  • Skatteklasse 2 for ektefeller kuttes likevel ikke ut i 2015. Dette innebærer at ektefeller som lignes under ett, får et større personfradrag enn ved ligning hver for seg i skatteklasse 1.

   Klasse 2 er en fordel når den ene ektefellen har lav eller ingen inntekt, og dermed ikke får utnyttet sitt eget personfradrag fullt ut.

   • Endringer i toppskatten
   • Du skal betale toppskatt av personinntekten for den del av inntekten som overstiger et årlig fastsatt fribeløp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer