Dette bør du bry deg om

Extra virgin er ingen garanti.

Mye av olivenoljen som selges i butikker i Norge er av lite tilfredsstillende kvalitet, ifølge olivenekspert.  Foto: Oliviers & Co.
Mye av olivenoljen som selges i butikker i Norge er av lite tilfredsstillende kvalitet, ifølge olivenekspert. Foto: Oliviers & Co. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som går for den billigste olivenoljen i matbutikken, og tenker «det er da virkelig ikke så stor forskjell?» eller er du blant dem som bruker mye penger på dette, og foretrekker å kjøpe olivenolje i spesialforretninger?

Sjansen er nok stor for at du tilhører den første gruppen. Vi nordmenn bryr oss ikke så mye om olivenolje: For mens grekere forbruker 30 liter olivenolje per person i året, som tilsvarer 60 flasker, forbruker nordmenn under en halvliter hver i året.

Men det kan være verd å investere litt i gode oljer, både for helsas skyld og smakens skyld.

Les også: Olivenolje har uante egenskaper

Extra virgin er ingen garanti

- Dessverre er mye av den billige olivenoljen som kan kjøpes i dagligvarebutikker i Norge av lite tilfredsstillende kvalitet. Extra virgin-betegnelsen alene er ingen garanti, forklarer Aina Bidou, markedssjef i Oliviers & Co, i forbindelse med butikkens årlige lansering av nye oljer.

Hun forklarer at billige olivenoljer ofte kan være presset med oliven av dårlig kvalitet, og være iblandet andre komponenter for justering av lukt, smak og syrenivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.