Dette bør du forsikre

- Bruk bondevett, sier elektrobransjen.

Hvor gunstige er de såkalte trygghetsavtalene?
Hvor gunstige er de såkalte trygghetsavtalene? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du kjøpt deg ny flatskjerm eller datamaskin i det siste, har du sikkert fått spørsmål om du vil tegne en såkalt trygghetsforsikring. Prisen på denne ekstrautgiften varierer fra butikk til butikk, og fra produkt til produkt.

Kjøper du for eksempel en TV til cirka 12.000 kroner hos Elkjøp, vil du få tilbud om å kjøpe en 3 års forsikring til 1.649 kroner. TV-en vil da koste deg mer enn 13.600 kroner.

Men er det virkelig nødvendig med en slik forsikring?

Forsikrer bærbar elektronikk

- Det vi ser er at kundene stort sett velger å forsikre varegruppene som er bærbare. Det kan være kamera, mobiltelefon eller bærbar datamaskin, sier kommunikasjonsdirektør Philip Straumsheim i Expert.

Han forklarer det kan være svært fordelaktig å ha en slik forsikring, for de vet at slike bærbare produkter har lett for å få litt røff behandling.

- Det er en slags tabbeforsikring, som slår inn når en gjør en stor tabbe selv, og en er uheldig å miste produktet i vannet, for eksempel. En del velger også å forsikre større ting som dyre flatskjermer. Mange ser ut fra egen familiesitasjon at det å ha en TV stående på bodet med unger og bikkjer flyende rundt, gjør det aktuelt å skaffe seg en slik forsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer