Dette bør du gjøre

Er du blant de som bare har fått lommerusk i redusert pris for barnehageplassen og fortsatt betaler mye mer enn maksimumssatsen på 2.750 kroner? Her et våre råd:

Publisert
Sist oppdatert

Du kan be foreldrerepresentantene i samarbeidsutvalget om å diskutere foreldrebetalingen når som helst du måtte ønske det. En gylden anledning ril å diskutere satsene for neste år er når samarbeidsutvalget skal diskutere barnehagens budsjett for 2004.

Utvalget skal nemlig uttale seg om budsjettet. Dette er slått fast i forskriften om barnehagenes samarbeidsutvalg.

Barnehagens inntekter må jo nødvendigvis diskuteres i budsjettet, og satsene for foreldrebetalingen fra 1. mai neste år vil ha stor betydning for inntektssiden.

Hent inn kommunen

Foreldrene i samarbeidsutvalget bør avvise budsjettforslaget i et brev til barnehagens eier med kopi til kommunen eller bydelen. Dette trenger selvsagt bare gjøres hvis eieren ikke sier seg enig i å sette satsene til ca 2.750 kroner fra 1. mai, og la det være forutsetningen for inntektssiden i budsjettet.

Hvis kommunen mottar kopi av et brev hvor samarbeidsutvalget ikke aksepterer høyere satser enn maksimumsprisen, vil de måtte gå inn i dialogen mellom eieren og foreldrene.

Kommunene har dessuten innsyn i barnehagens regnskaper allerede. Ved å hente inn komuneadministrasjonen i dialogen unngår dere mer bråk om hvem som har innsynsrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.