Dette bør du gjøre

Er du blant de som bare har fått lommerusk i redusert pris for barnehageplassen og fortsatt betaler mye mer enn maksimumssatsen på 2.750 kroner? Her et våre råd:

Publisert
Sist oppdatert


Du kan be foreldrerepresentantene i samarbeidsutvalget om å diskutere foreldrebetalingen når som helst du måtte ønske det. En gylden anledning ril å diskutere satsene for neste år er når samarbeidsutvalget skal diskutere barnehagens budsjett for 2004.

Utvalget skal nemlig uttale seg om budsjettet. Dette er slått fast i forskriften om barnehagenes samarbeidsutvalg.

Barnehagens inntekter må jo nødvendigvis diskuteres i budsjettet, og satsene for foreldrebetalingen fra 1. mai neste år vil ha stor betydning for inntektssiden.

Hent inn kommunen

Foreldrene i samarbeidsutvalget bør avvise budsjettforslaget i et brev til barnehagens eier med kopi til kommunen eller bydelen. Dette trenger selvsagt bare gjøres hvis eieren ikke sier seg enig i å sette satsene til ca 2.750 kroner fra 1. mai, og la det være forutsetningen for inntektssiden i budsjettet.

Hvis kommunen mottar kopi av et brev hvor samarbeidsutvalget ikke aksepterer høyere satser enn maksimumsprisen, vil de måtte gå inn i dialogen mellom eieren og foreldrene.

Kommunene har dessuten innsyn i barnehagens regnskaper allerede. Ved å hente inn komuneadministrasjonen i dialogen unngår dere mer bråk om hvem som har innsynsrett.

Ingen garantier

En fordel med å ta denne runden allerede nå i budsjettbehandlingen for neste år er at det er fire - fem måneder igjen fram til 1. mai, når maksimumssatsene skal begynne å gjelde. Derfor vil det være tid nok for kommuneadministrasjonen til å gjøre noe med saken før den tid.

Selv om forskriften om maksimumssatser ikke skal begynne å gjelde før 1. mai 2004, vil kommunen kunne legge press på barnehageeieren til å redusere satsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer