Dette bør du gjøre

Er du blant de som bare har fått lommerusk i redusert pris for barnehageplassen og fortsatt betaler mye mer enn maksimumssatsen på 2.750 kroner? Her et våre råd:

Publisert
Sist oppdatert

Du kan be foreldrerepresentantene i samarbeidsutvalget om å diskutere foreldrebetalingen når som helst du måtte ønske det. En gylden anledning ril å diskutere satsene for neste år er når samarbeidsutvalget skal diskutere barnehagens budsjett for 2004.

Utvalget skal nemlig uttale seg om budsjettet. Dette er slått fast i forskriften om barnehagenes samarbeidsutvalg.

Barnehagens inntekter må jo nødvendigvis diskuteres i budsjettet, og satsene for foreldrebetalingen fra 1. mai neste år vil ha stor betydning for inntektssiden.

Hent inn kommunen

Foreldrene i samarbeidsutvalget bør avvise budsjettforslaget i et brev til barnehagens eier med kopi til kommunen eller bydelen. Dette trenger selvsagt bare gjøres hvis eieren ikke sier seg enig i å sette satsene til ca 2.750 kroner fra 1. mai, og la det være forutsetningen for inntektssiden i budsjettet.

Hvis kommunen mottar kopi av et brev hvor samarbeidsutvalget ikke aksepterer høyere satser enn maksimumsprisen, vil de måtte gå inn i dialogen mellom eieren og foreldrene.

Kommunene har dessuten innsyn i barnehagens regnskaper allerede. Ved å hente inn komuneadministrasjonen i dialogen unngår dere mer bråk om hvem som har innsynsrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer