Sparing i fond

Dette bør du gjøre

Krig og uroligheter påvirker lommeboka hos deg og meg.

SPARING: Spareøkonom i Nordnet, Bjørn Erik Sættem, forklarer forskjellene på å spare i fond og bank. Video: Michael S. Jæger. Vis mer
Publisert

Mange av oss sparer i fond, og flere har sett røde tall når de har sjekket hvordan det står til med beholdningen. Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand har et klinkende klart råd, til de som nå uroer seg.

- Ikke bli urolig

- Det er usikre tider i verden nå. Det viktigste er at man ikke blir urolig. Har man fondssparing, kan det være vondt å se at verdien går ned, kommenterer hun.

Hun mener folk må gå tilbake og se på spareplanen sin, og på grunnen til hvorfor de startet med det.

- Når man sparer i aksjer og aksjefond bør man ha et langt tidsperspektiv. Unngå å selge nå. Det er viktig å huske at man ikke har tapt pengene, før man faktisk selger, påpeker forbrukerøkonomen.

- Husk spareplanen. Ligger den fem-ti år frem i tid, så ikke sjekk daglig. Det er risiko, men ser man bakover i historien, så har det vært mange kriser, men det har lønt seg, til slutt.

Videre peker hun på at dersom man har en spareavtale, vil man kjøpe andeler når det både er billig og dyrt, dette er med på å jevne ut risikoen.

Skal man kjøpe enkeltaksjer, anbefaler Tvetenstrand å kjøpe flere aksjer og gjerne innen forskjellige bransjer og geografiske områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer