Dette bør du handle på svenskehandel

Hva er billigst: Grensehandel på Nordby Kjøpesenter eller norske lavpriskjeder? Vi har pristestet 108 varer.

HVA ER BILLIG I SVERIGE NÅ? Vi har sjekket prisene hos Maximat på Nordby Kjøpesenter, og sammenliknet med prisene hos Kiwi og Rema 1000 i Norge. Selv om det meste er billigst i Sverige, er det ikke alt som er billigere. Melk og oster er generelt sett mye billigere i Sverige, men skinkepålegget får du faktisk billigere i Norge, det samme gjelder yoghurten. Det er 17 av 108 varer som er billigere i Norge enn i Sverige. Foto: Kristin Sørdal
HVA ER BILLIG I SVERIGE NÅ? Vi har sjekket prisene hos Maximat på Nordby Kjøpesenter, og sammenliknet med prisene hos Kiwi og Rema 1000 i Norge. Selv om det meste er billigst i Sverige, er det ikke alt som er billigere. Melk og oster er generelt sett mye billigere i Sverige, men skinkepålegget får du faktisk billigere i Norge, det samme gjelder yoghurten. Det er 17 av 108 varer som er billigere i Norge enn i Sverige. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi handler på grensa som aldri før: Ifølge SSBs august-tall har nordmenn handlet for over 16 milliarder kroner på grensa de siste tolv månedene, som er en økning på nesten ti prosent på ett år.

Vi tok turen til Nordby Kjøpesenter ved Svinesund og Strömstad, for å sjekke prisene på mat og andre dagligvarer der.

Som du kan se av prisene nedenfor, er det generelt sett billigere i Sverige enn i Norge. Og det er noen varer med sjokkerende store prisforskjeller mot norsk pris som du absolutt bør passe på å legge i handlekurven (og nei, vi snakker ikke om brus og godteri).

Pizza, taco og indisk

Vi elsker vår frossenpizza i Norge: I 2018 kjøpte vi frossenpizza for over 2,3 milliarder kroner i Norge, og hver nordmann spiste i gjennomsnitt 5 kilo frossenpizza hver - og i år kommer vi til å spise enda mer!

Liker du frossenpizza, kan du spare på å handle dette i Sverige:

En original Grandiosa er 10 prosent billigere hos MaxiMat i Sverige sammenliknet med Kiwi i Norge - og en pizza rustica fra Dr. Oetker er hele 38 prosent billigere i Sverige!

Legg også merke til de store prisforskjellene på teriyaki-saus og taco-tubs:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer