Dette bør du ikke gjøre mot kroppen din

Noen kosmetiske inngrep er ikke verdt risikoen.

Plastiske kirurger advarer mot flere inngrep de mener gjør større skade enn gagn. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Plastiske kirurger advarer mot flere inngrep de mener gjør større skade enn gagn. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn - både menn og kvinner - legger seg under kniven, og mange reiser også til utlandet for å fikse på kroppen med plastisk kirurgi.

Men mens vi strømmer til operasjonsbenkene, advarer en rekke plastiske kirurger og hudleger mot flere inngrep de mener gjør større skade enn gagn. ABC News har laget en liste over inngrepene som eksperter mener ikke er verdt risikoen.

Les også: Fikser på kroppen i lunsjen

DinSide Helse har snakket med Petter Frode Amland, leder i Norsk Forening for estetisk plastikkirurgi og medisinsk ansvarlig ved Nobel Clinic i Oslo, som kommenterer noen av de tvilsomme inngrepene:

Sprøyter som løser opp fettetÅ fjerne fett ved hjelp av innsprøyting av stoffet lipodissolve er en prosedyre som har tatt av i USA. Men mange eksperter advarer mot produktet og sier det er uvisst hvor sikkert og hvor effektivt det er.

- Det finnes ikke et eneste vitenskaplig bevis på at det faktisk virker, sier doktor Malcolm Roth, direktør for plastisk kirurgi på Maimondes Medical Center i New York, til ABC News.

Petter Frode Amland er enig:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer