Dette bør du kjøpe fra USA nå

Rekordlav dollar gjør bukser, bøker og elektronikk billigere. Se prisforskjellene.

Publisert
Sist oppdatert

Denne uken noterte DnB NOR en dollarkurs ved kjøp av dollar på 5.4955. Nordeas kjøpskurs var omtrent den samme (5.4970). Torsdag ettermiddag var Reuters' valutanotering 5,464 kroner.

Dette er nesten halvering av dollarkursen fra 2000, ifølge Norges Banks historikk. Kursen på euro ligger nå på 1,40 dollar - den laveste dollarkurs siden euroen ble innført i 1999.

Dyr krone, billig dollar

Ifølge Reuters skyldes kursnedgangen på dollaren at investorene frykter enda en rentenedsettelse i USA i oktober.

Shop till you drop

Med lav dollar og supersterk krone betyr dette at du sparer tusener av kroner på å handle varer i dollar. DinSide har satt sammen en handlekurv bestående av bøker, klær og teknologi og vi sparte flere tusen kroner - selv om det legges på moms og toll. Legger du handleturen til USA skal du vite at du kan ta med deg varer toll- og avgiftsfritt hjem for inntil 6.000 kroner.

Flykupp til USA

Handler du på internett via nettbutikker i USA, må du betale merverdiavgift på varekjøp over 200 kroner. En del varer må du også betale toll for, men to klare unntak er DVD-er og bøker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer