Prisøkning onsdag:

Dette bør du kjøpe nå

I løpet av uka kan turen på butikken bli langt dyrere.

ØKNING: 1. februar kommer ett av to årlige prishopp på mat. Dagligvarekjedene har på forhånd varslet at prisene kan øke med rundt 10 prosent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ØKNING: 1. februar kommer ett av to årlige prishopp på mat. Dagligvarekjedene har på forhånd varslet at prisene kan øke med rundt 10 prosent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 1. februar skal leverandørene til dagligvarekjedene justere prisene for første gang i år.

I forkant av årets første prisjustering har bransjen signalisert kraftige prisøkninger.

Professor Øystein Foros ved Norges handelshøyskole (NHH) sier til Dagbladet at det har vært indikert at økningen i innkjøpsprisene kan være på alt fra fem til ti prosent.

- Det er mye som tyder på at det kommer til å bli en bred prisøkning. Men det er vanlig at det er noen matvaregrupper som kommer til å øke betydelig mer enn andre, sier Foros.

- Ta grep

Forbrukerne er lite prisfølsomme for varer de må ha, som melk og brød, forklarer professoren.

- Dermed kjøper vi dem selv om prisene går opp. For andre varer, som for eksempel indrefilet, vil mange velge billigere alternativer om prisen går opp. Da vil kjedene tape mye salg om prisene settes mye opp, sier han.

Foros oppfordrer dermed forbrukeren til å ta ulike grep før 1. februar.

- Jeg anbefaler å kjøpe inn varer som har lang holdbarhet, som for eksempel tørrvarer. Et generelt råd er å være bevisst på prisene på de ulike varene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer