Dette bør du si til sjefen

Medarbeidersamtalen kan brukes til å åpne nye muligheter.

Mange synes nok at en medarbeidersamtale kan være litt skummel. Men det er ikke noe grunn til at den skal være det. Tenk på denne samtalen som en mulighet til å få det aller beste ut av arbeidsforholdet ditt. Mulighetssamtale kunne vært et godt ord.  Foto: Colourbox
Mange synes nok at en medarbeidersamtale kan være litt skummel. Men det er ikke noe grunn til at den skal være det. Tenk på denne samtalen som en mulighet til å få det aller beste ut av arbeidsforholdet ditt. Mulighetssamtale kunne vært et godt ord. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bytte jobb er gjerne et viktig element i karrierebygging. Ny jobb kan by på andre arbeidsoppgaver, mer ansvar og høyere lønn. Før du bytter jobb er det lurt å tenke nøye gjennom hvorfor du gjør det, for det er slett ikke sikkert du må bytte arbeidsgiver for å bytte jobb.

– Medarbeidersamtalen er et utrolig godt verktøy for å utvikle seg videre på den arbeidsplassen man allerede har, sier Gisle Hellsten, leder ved Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo til DinSide.

Les også: Fikk sommerjobb som konsernsjef

Hva, hvor og hvordan

Hellsten påpeker i bloggen Gratis påfyll at man bør ta en lang samtale med seg selv for å finne ut hva man egentlig vil oppnå.

– Sentrale spørsmål som «hva vil jeg?», «hvor vil jeg?» og – ikke minst – «hvordan skal jeg komme meg dit?» er viktig å kartlegge for å lande riktig, skriver han.

Når du har tydeliggjort ønsker og mål for videre karriere, er det lettere å ta skrittet videre. I den sammenhengen bør man også gjøre en kompetansekartlegging av deg selv. Konkretiser hvilken kunnskap og kompetanse du har opparbeidet deg gjennom studie- og arbeidslivet frem til nå. Kanskje er det nødvendig med ytterligere kurs og studier for å kvalifisere til stillingene du sikter etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer