Kjøpe hytte/fritidsbolig

Dette bør du sjekke på hyttevisningen

Det er ikke alltid de samme tingene du bør se etter ved hyttekjøp som når du er på boligjakt. I tillegg er det en del andre ting du bør tenke over før du kjøper «drømmehytta».

KREVER TILSYN: Kjøper du hytte, har du enda en bolig som krever sitt, for eksempel hvis det er en snøfull, kald vinter. Foto: Gjensidige
KREVER TILSYN: Kjøper du hytte, har du enda en bolig som krever sitt, for eksempel hvis det er en snøfull, kald vinter. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert

Vinterferien er like om hjørnet, og mange har nok tenkt seg til fjells de neste to ukene.

Og, om de ikke eier egen hytte, vil de kanskje benytte anledningen til å gå på noen visninger i det som kan bli familiehytta.

Færre hytter til salgs

Ifølge Linda Glomlien i Finn.no er det i løpet av årets første uker mellom 26 og 29 prosent færre hytter til salgs enn på samme tid i fjor.

- Noe av forklaringen på dette er at hytter som legges ut, selges fort og forsvinner hurtigere fra markedet enn tidligere. Det kan også være at noen velger å vente litt med å selge med tanke på ferieplaner for 2021, for kanskje de ønsker å bruke den selv en stund til, sier Glomlien til Dinside.

Tallene viser videre at det har vært flest hytter til salgs i Trysil kommune det siste året, samt i Hol kommune i nærheten av Geilo.

Det er for øvrig Trysil som er det flest Finn-brukere har søkt på i 2020 og 2021, mens Hafjell ligger på andreplass. Hytteområdene Geilo, Hemsedal og Sjusjøen har omtrent like mange søk.

Sjekk dette før og under hyttevisningen

Men, i jakta etter hytte på fjellet, dukker det opp litt andre feil og mangler enn du vanligvis finner når du er på boligjakt, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer