Dette bør du vite om hull i tennene

15 myter og fakta om hull i tennene.

Publisert
Sist oppdatert

Det verserer en rekke myter rundt dette med hull i tennene, og det er ikke alltid like lett å vite hva som er sant. Helsenettstedet WebMD har derfor bestemt seg for å avlive mytene som faktisk bare er myter, i tillegg til å opplyse om hvilke myter som egentlig er sanne, med god hjelp fra tannlege Kimberly A. Harms, som jobber som kunderådgiver i The American Dental Association og tidligere har vært formann i The Minnesota Dental Association.

Les også: Slik får du hvitere tenner

1. Sukker er hovedårsaken til hull i tennene

MYTE OG FAKTA: Ifølge Harms er det faktisk syren som produseres av bakteriene i munnen som forårsaker hull. Det bakteriene gjør er nemlig å spise karbohydrater – og sukker er jo som kjent en type karbohydrat. Men det er jo også ris, poteter, brød, frukt og grønnsaker.

Når du spiser noe som inneholder karbohydrater blir bakteriene i munnen aktive, og de begynner å produsere syre, noe som tærer på tennene dine.

Les også: Har du egentlig et dollarglis?

- Når de først har gjort det, har de laget seg et lite, koselig hull som de kan bo i, hvor du ikke kommer til med tannbørsten og tanntråden, sier Harms.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer