Dette bruker de faktisk melk til

Alle nordmenn har et forhold til melk, noen mer lidenskaplig og kreativt enn andre.

KAN DET STEMME?: Noen påstår blant annet at om du har brent deg på brennesle eller brennmanet, så kan du helle på melk og bli smertefri.
KAN DET STEMME?: Noen påstår blant annet at om du har brent deg på brennesle eller brennmanet, så kan du helle på melk og bli smertefri. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle nordmenn har et forhold til melk, først og fremst som nærings- og nytelsesdrikk. Melk har de fleste nesten alltid i kjøleskapet, og det har vist seg at den hvite drikken har flere bruksområder. Kjerringrådene florerer, blant annet på Opplysningskontoret for Meieriprodukter melk.no og samvirke.dk

Dersom du har brukt melk på noen av disse uortodokse områdene tar vi gjerne imot dine erfaringer i debattfeltet under artikkelen. Kom gjerne også med tips som vi ikke nevner her.

På badet

Du kan for eksempel barbere deg med melk, hvis det er tomt for skum. Melk gjør underverker hvis du bader i den, slik Kleopatra gjorde.

Til å bli kvitt insekter

Har du fått duggmel på stueplanene dine, spray dem med skummet melk. Om du har lus på rosebuskene, spray på skummet melk to dager på rad. Skyll så av med vann etter et par timer. Lusene dør, og eggene klekkes ikke da de er innkapslet i melk.

LES OGSÅ: Bør du drikke melk?

Til å bli kvitt vondter

Noen mener melk er fantastisk mot tømmermenn, i det minste er det mange som bruker et glass melk mot halsbrann. Noen påstår også at om du har brent deg på brennesle eller brennmanet, så kan du helle på melk og bli smertefri.

Til å bli kvitt flekker og lukt

Melk kan også fjerne ekkel lukt, for eksempel fra en ny drikkeflaske. Det hjelper å helle melk i og la det stå noen timer. Da trekker melken til seg lukten.
Hvis du har sølt kakao på duken, kan du legge den i melk - melk fortynner kakaoen og flekken blir (så godt som) borte. Flekkene på skinnmøblene kan fjernes ved gni på dem med en klut dynket i melk.
Et annet tips er å koke den rødvinsflekkede duken i melk. Det skal fjerne fargen.

LES OGSÅ: Bare to glass hjelper!

Som pussemiddel

Sølvsmykker kan legges i surmelk. De skal tørkes med en myk klut, uten å skylle dem. Matt kobber kan også skinne igjen, hvis en halv liter surmelk blandes med en knivsodd salt.

LES OGSÅ: Drikk skummet melk

Til å lage lim og plast

Melk kan også bli til lim og plast. Hvis du skal sette etiketter på syltetøyglassene kan du fukte etiketten på baksiden med skummetmelk, plassere den på flasken og trykk på med en tørr klut. Lag plast av melk ved å varme den opp sammen med eddik. Syren i eddiken reagerer med oljestoffene i melken og blir til myk plast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer