Pengebruk

- Dette bruker vi for mye penger på

Nordmenn syns at det går litt vel mye penger til mat, drivstoff og søtsaker, og skulle heller brukt mer på andre ting.

PENGEFORBRUK: Nordmenn syns det går veldig mye penger til mat, drivstoff og godteri. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PENGEFORBRUK: Nordmenn syns det går veldig mye penger til mat, drivstoff og godteri. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Føler du at det går mye penger til mat, drivstoff og godteri? Da er du i godt selskap. I en undersøkelse utført av Klarna sier 26 prosent at de føler de bruker for mye penger på mat - 19 prosent svarer at de bruker for mye på bensin og diesel.

- Det er et klart bilde at folk flest, og spesielt menn, synes de bruker for lite eller alt for lite penger på lystbetonte innkjøp som klær og sko. De fleste som føler de bruker for mye penger på enkelte områder, synes de gjør det til mer hverdagslige utgifter som mat og drivstoff, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Samtidig er nordmenn litt delt i synet på kos og pengeforbruk. Der nesten hver tredje nordmann mellom 30 og 39 år sier at det går for mye penger til godteri, svarer 24 prosent at de bruker for lite av lønnen på slikkerier, fremkommer det i undersøkelsen.

- Kjøp av godteri, taxi og kino er blant områdene flest synes de bruker enten alt for mye eller alt for lite på. Så mange som 29 prosent av de spurte synes for eksempel de bruker for lite penger på kino. Dette er også den enkeltaktiviteten som flest oppgir de ikke bruker penger på i det hele tatt. Hele 42 prosent av de spurte sier de ikke bruker penger på kino, sier Elvestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.