Forsikring ved boligbrann

Dette dekker forsikringen hvis du blir rammet av brann

Forsikringsselskapene dekker utgifter hvis du blir evakuert og boligen blir brannskadet, men pass på at du er tilstrekkelig forsikret.

SOKNDAL: Tirsdag kveld fortsetter brannen i Sokndal i Rogaland å spre seg, og flere har blitt evakuert fra husene sine i området. Bildet er fra Åmot i Sokndal kommune. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix.
SOKNDAL: Tirsdag kveld fortsetter brannen i Sokndal i Rogaland å spre seg, og flere har blitt evakuert fra husene sine i området. Bildet er fra Åmot i Sokndal kommune. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag brøt det ut brann i Sokndal kommune i Rogaland, og om kvelden samme dag begynte evakueringen av flere husstander i utsatte områder.

Så langt strekker brannen seg over om lag 7500 mål, og 148 boenheter er evakuert, melder Dagbladet.

Nå begynner, imidlertid, brannmannskapene å få kontroll.

Dersom boligen din blir utsatt for brann, vil en god forsikring hjelpe deg å dekke de skadene på boligen og eiendelene dine, men minner som måtte brenne opp er det dessverre ikke mulig å få erstattet.

Dinside har tatt en prat med noen forsikringsselskap for å få svar på hva som dekkes av forsikring ved brann, samt hvordan erstatningen utbetales.

Hus- og innboforsikring dekker brannskadene

Skogbrann regnes ikke som en naturskade i forsikringsmessig sammenheng, men dekkes av vanlig hus- og innboforsikring, understreker informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

- Det er viktig å være forsikret mot boligbrann, da tapene i slike tilfeller er store og dyre. Husforsikringen dekker materielle skader på huset. Innboforsikringen, på den andre siden, dekker det som går tapt inne i huset, som møbler, klær og annet, sier Clementz til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer