Lyn- og tordenvær

Dette dekker forsikringen ved lynnedslag

Lyn medfører brann- og elektronikkskader, samt ødelagt mat i frysen, men sjelden personskader. Blir svært gamle ting skadet, er det ikke sikkert du får ersattet full verdi.

NEDSLAG: Husbrann og ødelagt elektronikk er de vanligste konsekvensene av lynnedslag. Heldigvis er det sjelden vi får personskader etter lynnedslag: Kun tre personer er drept av lynnedslag i Norge mellom 1996 og 2013, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Foto: Luca Engeseth-Dolva/NTB scanpix
NEDSLAG: Husbrann og ødelagt elektronikk er de vanligste konsekvensene av lynnedslag. Heldigvis er det sjelden vi får personskader etter lynnedslag: Kun tre personer er drept av lynnedslag i Norge mellom 1996 og 2013, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Foto: Luca Engeseth-Dolva/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kraftig uvær har herjet flere steder i landet det siste døgnet, først på Vestlandet i form av kraftige regnbyger, og torsdag har Østlandet blitt rammet av lyn- og tordenvær.

- Østafjells, med Sørlandet og Telemark, har det vært oppimot 20.000 lynnedslag i løpet av hele natta, sier meteorolog Anne Beate Skattør til Dagbladet torsdags morgen.

Stor skadebunke

I løpet av morgentimene og formiddagen i dag har skadesenteret til If fått mange henvendelser fra folk som har fått ødelagt elektronikk og hvitevarer, melder forsikringsselskapet til Dinside.no.

Flesteparten av skadene har kommet fra Oslo-området, men det er kommet inn lynskader fra hele Sør-Norge. En del har også fått vann inn i kjelleren fordi det har regnet kraftig.

Gjensidige har mottatt 50 skader etter uværet hittil. Det er jevnt fordelt på lyn- og vannskader, med flest skader i Buskerud, Akershus og Østfold. Forsikringsselskapet har foreløpig registrert skader for cirka 2,5 millioner kroner, ifølge kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad.

- Dagens skadebunke inneholder, blant annet, bredbåndsmodem som har tatt kvelden, frysere som ikke fungerer, TV-er som er blitt svarte og lydanlegg det ikke lenger er mulig å høre musikk på, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer