Dette dekker innboforsikringen

De fleste har en innboforsikring, men hva dekker den egentlig? Vi har sett på begrensningene i de ulike forsikringsselskapenes vilkår.

Publisert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Alle som eier eller leier en bolig bør ha innboforsikring, med ett viktig unntak:

Hvis du studerer og bor midlertidig på hybel utenfor hjemstedet (du har fortsatt samme adresse i folkeregisteret som dine foreldre), er du forsikret gjennom dine foreldres innboforsikring.

Dersom du melder flytting eller begynner å jobbe utenfor hjemstedet, bør du imidlertid raskt tegne din egen innboforsikring.

Kort fortalt dekker innboforsikringen følgende skader:

  • Vannskader

  • Brannskader

  • Tyveri

  • I tillegg er normalt rettshjelp og erstatningsansvar inkludert
Dessverre er ikke dette nok til at du alltid kan føle deg trygg.

Forsikringsbransjen er nemlig flinke til å ramse opp begrensninger i vilkårene sine. Dersom du ikke gidder å lese de utallige sidene med liten skrift, kan det bli du som får svi.

Innboforsikring er ikke bare innboforsikring

Ringer du til et forsikringsselskap og ber om innboforsikring, får du ofte "grunnpakken". I de aller fleste selskapene kan du imidlertid tegne tilleggsforsikringer som gir deg langt bedre dekning - og ikke minst høyere erstatningsbeløp.

Har du svært dyre gjenstander eller er en kløne - kan det absolutt verdt å vurdere.

En av våre lesere opplevde følgende: Plutselig knakk TV-bordet sammen, og TV-en eksploderte i gulvet.

Spørsmålet ble så om han kunne få dette av innboforsikringen? Svaret fra hans forsikringsselskap Gjensidige var: Nei.

Heldigvis ser det ut til at denne saken løser seg for vår leser, han får nemlig nytt TV-bord og TV fra bordprodusenten. Hadde imidlertid leseren hatt en forsikringsavtale, gjerne i et annet selskap, ville det hele gått på forsikringen.

Vi har sett på vilkårene til en rekke av de mest kjente forsikringsselskapene i Norge - slik de selv opplyser om dem på sine nettsider. For hva er det egentlig som dekkes, og hva faller utenfor?

Vårt inntrykk er at Vestas tilbud virket mest fristende, men du bør prøve selv. Trykk på lenkene øverst til høyre i artikkelen, og se om din forsikring er god nok, om du bør utvide forsikringen, eller rett og slett bytte selskap.

Men hvordan får du fullt utbytte av innboforsikringen når uhellet er ute? Det får du vite i denne artikkelen.

Hva koster innboforsikringen?

Det kan være store prisforskjeller på innboforsikring, men kanskje enda viktigere for deg som kunde er at mange forsikringsselskaper ikke vil ha deg som kunde.

Det er faktisk bare fire av de ti største forsikringsselskapene som vil ha deg som kunde, med mindre du også tegner andre forsikringer i samme selskap.

I realiteten gjør dermed selskapene det langt vanskeligere for deg å finne den beste prisen på de forsikringene du trenger.

Trykker du på lenkene øverst til høyre finner du selskapenes vilkår for innboforsikring. Nederst til venstre finner du våre pristester og kommentarer om innboforsikring.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer