Garanti

Dette dobler garantien

Det finnes flere eksempler på at du får mye bedre garanti på produktet ditt om du registrerer det.

GARANTITID: Tørketrommelen og vaskemaskinen på bildet har lenger garanti dersom du bruker et par minutter på å registrere dem på produsentens nettside. Les saken for å vite hvilke merker som tilbyr slike registreringsgarantier. Foto: Markus W. Carter.
GARANTITID: Tørketrommelen og vaskemaskinen på bildet har lenger garanti dersom du bruker et par minutter på å registrere dem på produsentens nettside. Les saken for å vite hvilke merker som tilbyr slike registreringsgarantier. Foto: Markus W. Carter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje en Moccamaster stående på kjøkkenbenken, en Electrolux-vaskemaskin på badet og en drill fra Bosch i boden.

Dette er tre produkter som har noe til felles, men hva?

Jo, hvis du registrerer produktet på nett, kan du få forlenget garanti!

RENGJØRING: Vasker du mye klær på 30 og 40 grader, kan dette gi rom for bakterievekst. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer

Registrer og få lenger garanti

Her er noen eksempler på produkter du kan registrere gratis på nett og dermed få lenger garanti:

  • Moccamaster skriver at deres produkter er konstruert for å vare, og selv om de allerede omfattet av en av bransjens beste garantier på fem år, kan du ved å registrere deg hos dem, doble garantien til hele ti år.
  • Enkelte Electrolux-produkter har ti års motorgaranti på (det er bare selve motor som dekkes om denne er defekt, ikke komponenter). Dersom motoren slutter å fungere, dekkes ny motor på garantien innenfor ti år, mens eventuelt arbeid for servicetekniker må dekkes av forbruker selv. For å få denne garantien, må du registrere produktet ditt hos Electrolux.
  • Bosch elektroverktøy gir også sine kunder et spesielt tilbud - hos dem kan du forlenge garantitida på opprinnelig ett år kostnadsfritt med to ekstra år. Da vil du dra fordel av deres garantiløfte i totalt tre år - altså mer enn doblet garantitid. Tilbudet gjelder for alle profesjonelle elektro- og måleverktøy og for tilhørende batterier og ladere fra Bosch, men unntakene er høyfrekvensverktøy, batteridrevne bor- og skrumaskiner for industribruk, trykkluftverktøy og medfølgende tilbehør.
  • Det samme gjelder for verktøy fra Milwaukee - du kan heve garantiens varighet fra ett til tre år ved å registrere produktet.

Kjenner du til flere eksempler på produkter som kan registreres slik at garantitida forlenges? Send oss gjerne et tips.

Lovfestet garanti

Alle produkter som blir solgt i Norge har lovfestet reklamasjon på to eller fem år - da avhengig av forventet levetid på produktet.

- For at produsenten skal kunne gi en garanti, sier loven at garantien må være bedre enn reklamasjon, forklarer Snorre Berg-Domaas, salgssjef for småelektrisk hos elektronikkjeden Power, til Dinside.

Ofte har imidlertid produsentene en garanti som snur bevisbyrden seks måneder etter kjøpet, og denne garantien varer da i alt fra ett til fem år - i enklere tilfeller enda lenger.

Noen ganger er den ekstra garantien bare på spesifikke deler av produktet, som for eksempel bare motoren på kjøleskapet eller vaskemaskinen.

Spør i butikken

Power opplyser at de opplyser kundene om forlenget garanti ved registrering direkte hos produsenten i alle tilfeller der det er naturlig, samt der det er en klar kundefordel på et produkt kontra et annet, ifølge Berg-Domaas.

Også kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly i Elkjøp framholder at de informerer om ekstra garantier på sine nettsider ved hjelp av merkinger på de aktuelle produktene.

- I tillegg klistres det også på merker fra våre leverandører rett på produkter og innpakninger som vises i butikk, men det varierer hvilke produkter dette gjøres på, da det er forskjellige retningslinjer fra våre leverandører, sier Schøyen Bergly til Dinside.

- Dersom du lurer på om det er mulighet for utvidet garanti på produktet du har skal kjøpe, anbefaler vi at du spør oss om dette i en av våre butikker, eller sjekke opp dette direkte på leverandør sin nettside, oppfordrer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer